Председателят на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев е изпратил

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев е изпратил
Коментари Харесай

Шефът на КЗП пратил писмо до Министерството на икономиката срещу членовете на Комисията

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев е изпратил писмо в Министерството на стопанската система и промишлеността, в което споделил, че в " тази Комисия липсва експертен състав и тя не би следвало да продължава в същия си състав ". 

Това заяви самият Алипиев пред Nova News. От думите му стана ясно, че писмото е изпратено през октомври, а повода била, че един от сътрудниците му не бил идвал на работа от три месеца и не е участвал на съвещанията. Другият 51 пъти дал своя вот за избрана нелоялна комерсиална процедура, след което изменил своите мнения, което е в прорез с съответни насоки.

" Още през октомври съм се разграничил от работата на сътрудниците ", сподели той във връзка с двамата членове на КЗП Константин Арабаджиев и Ангел Джалев.

Преди няколко дни Джалев и Арабаджиев бяха изслушани в парламентарната подкомисия за наблюдаване на активността в региона на отбраната на потребителите и ограничението на монополите.

От думите им стана ясно, че доста чиновници са напуснали Комисията поради тормоз, както и че директорка в София е уволнена от Алипиев, само че възобновена на работа от съда. В един и същи ден ръководителят на Комисията я назначил и незабавно я уволнил.

Според шефа на КЗП в Комисията не е имало тормоз и до Алипиев не е достигала такава информация. Той добави, че откогато той е отпред, са напуснали 40 и няколко служители.

" Преди да приказваме за текучество – да разкажем какви са заплатите. Има инспектори, които получават заплата към 1000 лв.. Някои от тях, в по-малките обитаеми места, взимат и под тази сума. Това е обидно ниско ", акцентира ръководителят на КЗП и разясни, че се работи и със остаряла техника.

Той добави, че все още е уволнил един шеф в КЗП, поради което сега тече дело. На въпрос за какво е назначил едно лице за шеф на четири дирекции, каквато информация изнесе Десислава Трифонова от ГЕРБ, Алипиев е безапелационен, че дирекциите са две, а не четири. 

" Този чиновник е шеф единствено на една дирекция. На втората беше по заменяне и към този момент не заема тази служба ", сподели още шефа на КЗП. 

От думите му стана ясно, че в действителност има проблем, при който уволнен шеф е върнат на работа след решение на петчленен състав на съд. " Той и още двама шефове са върнати с решения на съд ", сподели той. 

Според Алипиев Министерството на стопанската система е подало сигнали до АДФИ, КПКОНПИ и Софийската градска прокуратура след доклад, изработен поради " донос ", който обиколил всички институции. 

Born Winner

За проверките поради протеиновите барчета " Борн уинър " и наложените стотици наказания на търговците, които го продават, а не на производителя, Алипиев изясни, че още през март БАБХ издава забранителна заповед за протеиновите барчета.

Защита на потребителя или държавна бухалка: за какво протеинови питейни заведения се оказаха голям проблем за КЗП

От протокол на БАБХ, с който OFFNews разполага, обаче че вижда, че заключението на виновния орган е, че описаното съдържание е тъкмо.

През април е получен сигнал в КЗП и по тази причина Комисията пратила проби от протеиновите барчета в лаборатория. Сигналът е от Националната асоциация за отбрана на потребителите, чийто ръководител е някогашният три мандата ръководител на КЗП Дамян Лазаров. реди него пък ръководител на асоциацията бе актуалният ръководител на КЗП Стоил Алипиев.

По думите на Алипиев се оказало, че има значително разминаване сред съставките, оказани на етикети и съставките в самото барче. " Разминаването при захарите е 6-7 пъти ", изясни Алипиев. 

В преписка сред притежателя на сдружението " Борн Уинър " и частната лаборатория те самите споделят, че не могат да създадат цялостен разбор на всички съставки по етикет заради характерния състав.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР